I grew up eating quesadillas - tortillas with melted cheese. The simplicity and quickness of them
make for a great snack or last minute dinner. Sometimes I add different kinds of vegetables like broccoli,
spinach or mushrooms, sometimes whole or refried beans, and with a dash of Sriracha
sauce or any kind of fresh salsa, voila!
These are “California-Mexican” style and will continue to be part of my
repertoire in the kitchen.
Salvadoreñan quesadillas are lovely little cakes, or one large round or
rectangular loaf. Imagine a
slightly sweet salty cake, a bit like pound cake but not as rich and
dense. Sprinkled with sesame
seeds, and filled with cheese you can’t quite detect, they are perfect as a
mid-morning or afternoon snack enjoyed with tea or coffee. There are lots of recipes out there but
I’ve yet to experiment. For now, I
enjoy having one at least once a week.
I’m partial to San Martin bakery’s version, though I hope to venture out
to other bakeries and markets soon.
Yo crecí comiendo quesadillas –
tortillas con queso. La
simplicidad y rapidez de ellas las hacen una merienda perfecta o una cena rápida. A veces, yo añado diferentes tipos de
vegetales como brócoli, espinaca, o champiñones, a veces frijoles, con un poco de
salsa Sriracha o cualquier tipo de salsa fresca, ¡voilá! Estas son estilo California-Mexicano y
parte de mi repertorio en la cocina.
Quesadillas Salvadoreñas son tortas
especiales. Imagina un pastel un poquito
salado y dulce. Con semillas de ajonjolí y relleno de queso con un sabor delicado, son perfectas para una
merienda en la mañana o la tarde con café o té. Hay muchas recetas pero todavía no he experimentado. Por ahora, yo disfruto una por lo menos
cada semana. Me gusta la versión
de San Martín, pero tengo ganas de irme a otras panaderías y mercados pronto.
http://www.sanmartinbakery.com
No comments:
Post a Comment